نایب رئیس انجمن اماس گفت: تاری دید یکی از علائمی است که فرد با احساس آن باید مشکوک به ابتلا به اماس شود به گونهای که به مدت دست کم 24 ساعت حس کند که از پشت شیشه کدر به محیط نگاه میکند.
دکتر محمدعلی صحراییان به ایسنا گفت: به احساس دیدن اشیا از پشت شیشه کدر، التهاب عصب چشمی میگویند و فرد مبتلا به آن باید به پزشک مراجعه کند.
در کل علائم حسی شایعتر از علایم بینایی اماس است. سوزن سوزن شدن اندامها و همزمان با آن کاهش حس لامسه از جمله اختلالات حسی ناشی از ابتلا به اماس است.
وی درباره شایعترین نوع اماس گفت: شایعترین نوع اماس در ایران و جهان نوع عود کننده و بهبود یابنده است به گونهای که تقریبا 85 درصد مبتلایان به این بیماری در ایران در شروع بیماری خود این نوع اماس را تجربه میکنند و تعدادی از بیماران ممکن است پس از سالها به نوع پیشرونده ثانویه دچار شوند.
نایب رئیس انجمن اماس افزود: این بیماری در حدود 10 درصد از بیماران با نوع پیشرونده اولیه آغاز میشود. شایعترین علائم این بیماری حسی و بینایی است.
صحراییان در توضیح انواع بیماری اماس گفت: نوع عود کننده و بهبود یابنده، نوعی از اماس است که بیماری فرد با حملاتی به صورت تشدید علایم عصبی مانند تاری دید و اختلال در دید یا اختلال حرکتی شروع میشود. در نوع پیشرونده ثانویه، بیمار هیچ حملهای را تجربه نمیکند اما بیماری او به آرامی پیشرفت میکند. در نوع پیشرونده اولیه بیماری از ابتدا با پیشرفت علائمی مانند ضعف اندامها آغاز میشود.